Könnycseppből igazgyöngy – A szenvedés értelméről vallottak a Szólj be a papnak! vendégei

Könnycseppből igazgyöngy – A szenvedés értelméről vallottak a Szólj be a papnak! vendégei

Share this content.

Forrás: hiros.hu, Zsolczainé Vitális Judit
Kecskemét – Húsbavágó témáról tudtak komolyan, mégis derűs hangulatban beszélgetni a Szólj be a papnak! kezdeményezés szerda esti rendezvényének vendégei a Vágódeszka bisztróban. A meghívott lelkipásztoroktól arra a kérdésre szerettek volna választ kapni a résztvevők, hogy ha létezik Isten, akkor miért van szenvedés.

Élet és halál kapujában beszélgettek a szenvedésről tegnap este a Szólj be a papnak! rendezvény meghívott vendégei. Weiner Zoltán református lelkipásztor ugyanis második gyermeke világra jöttére várva érkezett az alkalomra. Feczák László görög katolikus parókus viszont abban a reményben vállalta az eszmecserét, hogy másnap még megállhat földi búcsúzásra készülő édesapja betegágyánál. Ugyanő osztotta meg a résztvevőkkel azt is, hogy annak idején december 23-án érte őt édesanyja halálhíre, s rá egy napra Krisztus születésének örömhíréről kellett prédikálnia…

Testi és lelki gyötrődések felidézésével kezdődött hát az alkalom, melyen a már megnevezettek mellett Mike Sámuel baptista és Kis János evangélikus lelkész, valamint a moderátori ténykedést is magára vállaló Hatházi Róbert római katolikus plébános vállalt szerepet. Kínzó vese- és gyomorgörcseikről éppúgy beszámoltak, mint az ifjúkori szerelmi csalódásaik vagy a legközelebbi hozzátartozóik és barátaik elvesztése okán érzett mély fájdalmukról.

A bevezető kört követően a hallgatóság soraiból érkező első kérdés rögtön a „mélyvízbe dobta” a megszólalókat. Az alkalomnak helyt adó bisztró tulajdonosa ugyanis a néhány nappal ezelőtti, az egész közvéleményt megrázó, két kislány halálát követelő balesettel szembesítette őket.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!