Luther a könyvfesztiválon

Luther a könyvfesztiválon

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Boda Zsuzsa
Budapest – Számos új kiadvánnyal és pódiumbeszélgetésekkel lesz jelen egyházunk Luther Kiadója a világszerte jegyzett könyves fórumon, a huszonhatodik budapesti nemzetközi könyvfesztiválon. A Millenárison április 25–28. között az evangélikus szervezők három alkalommal is várják az érdeklődőket kerekasztal-beszélgetésre.

Elsőként az oktatásügy, azon belül is a hátrányos helyzetű tanulók segítése lesz a téma. Április 26-án, pénteken 15 órakor mutatják be – a Luther Kiadó szervezésében – az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézetgondozásában napvilágot látott, Utak és hidak – Esélyteremtés együttműködésben családokkal című módszertani kézikönyvet. A kötetről és a témáról a könyv alkotószerkesztője, dr. Tratnyek Magdolna és lektora, Kőpatakiné Mészáros Mária oktatáskutató beszélget az emeleti Kner Imre teremben.

Még ugyanaznap 16 órától a kiadó Luther Mártonnal kapcsolatos kiadványai közül kerül terítékre néhány. A Luther Válogatott Művei címet viselő sorozatról a moderátor, dr. Fabiny Tamás püspök dr. Csepregi Zoltán egyháztörténész-professzort, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektorát és Márton László fordítót kérdezi. A beszélgetés második felében a reformátor életét bemutató rajzfilmsorozat és a minap megjelent képregény lesz a téma. Az érdeklődők Richly Zsolt rendezővel, a projekt művészeti vezetőjével beszélgethetnek.

Másnap, április 27-én – ugyancsak a Kner Imre teremben– a diakónia jegyében vehetnek részt az érdeklődők könyvbemutatóval egybekötött pódiumbeszélgetéseken. Nemrégiben jelent meg a Luther Kiadó gondozásában Kutyifa Anikó Napi felhő című könyve. A gyógypedagógus szerző a munkája során megismert, autizmussal élő gyerekek történeteit tárja az olvasók elé. A témáról a szerző Havasi Ágnes egyetemi oktatóval, a könyv szakmai lektorával beszélget 10 órától.

A délelőtt folytatásaként az idén posztumusz Magyar Örökség díjat kapott Sztehlo Gábor evangélikus lelkész gyermekmentő munkájáról esik szó. Mint ismeretes, a második világháború ideje alatt a néhai lelkész legalább kétezer zsidó származású embert, köztük mintegy ezerhatszáz gyermeket mentett meg. Neki állítottak emléket a visszaemlékezők a Sztehlo-gyerekek voltunk című könyvben. A kötetről a két szerkesztő, Andrási Andor és Laborczi Dóra beszélget.

 

26. budapesti nemzetközi könyvfesztivál, április 25–28.

 

Megnyitó: április 25., 15 óra.

Nyitvatartás:

április 25.: 12–19;

április 26.: 10–19;

április 27.: 10–20;

április 28.: 10–19 óra.

Helyszín: Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

A belépés ingyenes.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!