A kormány majdnem egymilliárd forinttal támogatja a támadásokat elszenvedő keresztényeket

A kormány majdnem egymilliárd forinttal támogatja a támadásokat elszenvedő keresztényeket

Share this content.

Forrás: MTI, Magyar Idők, 24.hu, fotó: AP
Budapest – A kormány úgy döntött, 3 millió eurós (930 millió forint) keretet különít el arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek hétfőn.

A helyettes államtitkárság vezetője Török Tamás diplomata lesz, aki Olaszországból tér haza, hogy ellássa a posztot. Orbán Viktor kormányfő és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus végi, közös vatikáni látogatásuk alatt közel-keleti keresztény vezetőkkel találkozott, ezt követően döntötték el, hogy szükség van egy, a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek azt mondta: hárommillió eurót, azaz 930 millió forintot különít el a kormány arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse. Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök a Vatikánban találkozott Ferenc pápával és azokkal az európai keresztény vezetőkkel, akik a Róma közelében fekvő Frascatiban gyűltek össze tanácskozni. Az Európai Unió katolikus képviselőinek éves találkozóján a közel-keleti keresztények helyzetét vitatták meg. Kiemelten a jelenlegi Libanonról esett szó, valamint a keresztény felelősség tudatában tanácskoztak az egyházi vezetők és a politikusok a legégetőbb politikai és humanitárius kérdésekről.

Emlékezetes: Európában is keresztényekre támadtak az utóbbi időszakban. A legsúlyosabb eset a francia Rouen mellett, Saint-Etienne-du-Rouvray-ben történt, ahol egy miséző idős papot végeztek ki bestiálisan a hívek és az apácák szeme láttára iszlám szélsőségesek. Nem sokkal később pedig egy olaszországi templomot gyújtott fel egy 14 éves migráns fiú.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!