Kormányszintű egyeztetés az evangélikus egyházzal

Kormányszintű egyeztetés az evangélikus egyházzal

Share this content.

Szöveg: Magyarországi Evangélikus Egyház, Evangélikus Információs Szolgálat; Fotó: Csűry Csaba
Budapest – 2018. június 22-én, csütörtökön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes látogatást tett a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetésénél. Az állami vezetőt Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő fogadta.

Semjén Zsolt tájékoztatást adott az ország aktuális helyzetéről és a kormány egyházpolitikájáról. A felek áttekintették az evangélikus egyház aktuális kérdéseit, beleértve annak nemzetközi kapcsolatrendszerét és azt a tevékenységet, amelyet az evangélikus egyház a határon túli magyarok körében és a roma közösségekben végez. A vezetők közös prioritásként emelték ki a keresztényüldözés elleni összefogás fontosságát és a közel-keleti és afrikai keresztények szülőföldjükön maradásának segítését.

Kifejezték szándékukat, hogy kétoldalú szerződés keretében rögzítsék a Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya közötti együttműködés részleteit. A megállapodás előkészítése 2018 szeptemberében szakértői szinten folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!