Kornéliusz Házát építjük – Alternatív láthatóság Pilisen

Kornéliusz Házát építjük – Alternatív láthatóság Pilisen

Share this content.

Szöveg: Pilisi Evangélikus Egyházközség
Pilis – A Pilisi Evangélikus Egyházközségben március hónapban két alternatív formájú istentisztelet is volt, amellyel igyekeznek megszólítani kicsiket és nagyokat egyaránt. A lelkészek erről így vallottak: „Kornéliusz százados (ApCsel 10) egy láthatatlan evangélikus volt, akit a Szentlélek munkája tett láthatóvá. Része lett annak a közösségnek, amiből eddig kimaradt, vagy elmaradt. Rengeteg Kornéliuszunk van, akiket láthatóvá szeretnénk tenni, és be szeretnénk vonni a közös élményekbe – mindezt egy közös célért, Egy Házban. Közös célunk Isten országának építése alternatív módszerekkel.”

A továbbiakban a résztvevők véleményét adjuk közre:

„A vasárnap délutánok kötetlenebbek, mint egy hagyományos istentisztelet, de ugyanúgy mély tartalommal bírnak és megszólítanak. A vasárnap délelőttök is sokkal interaktívabbak, és itt résztvevők, nem csupán hallgatók lehetünk. A zene a kulcs.” – Csilla (13)

„Vasárnap délelőtt a szokásosnál előbb érkeztem a templomba, és már az utcáról hallottam a zenét. Ez feldobta a napom. Mivel az énekeket és képeket csak az egyik oldalra vetítettük, így félig „teltház” volt...” – Ricsi (18)

„De kár, hogy nem minden istentisztelet ilyen! Az énektanulás hívogató és csapatépítő, így van esély, hogy lesz mindig templomlátogató. – Bibliaórás csapat

„A gyerekek is bevonják az istentiszteletbe, és komolyan veszik a feladatukat. Felkészülten csinálják, ami rájuk van bízva.” – Pali (48)

„Nagyon jó, hogy sokféle dolog van, amire nem is számítunk. Minden alkalom egy meglepetés.” – Dóri (8)

„A délutáni találkozásokon van kézműves foglalkozás is. Együtt alkothatunk testvérekkel, családtagokkal, barátokkal. Az alkotás örömén túl az ige és az ünnep üzenete a kész “művekkel” az otthonokba is eljut, így később is emlékezhetünk az együtt töltött órákra.” – Orsi (43)

„A játékos elemek, mint például a LEGO-zás vagy a kézműveskedés, hozzájárulnak ahhoz, hogy az egész család élményekkel gazdagodva térjen haza." – Apa és anya három gyerekkel

„Minket akkor fog meg egy prédikáció, hogyha a lelkész tud a mi életünkből példát hozni, és látjuk, hogy ő is hasonlóan gondolkodik, és van benne átélés. – Anya és lánya

További információk a gyülekezet facebook oldalán találhatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!