Koronavírus miatt szakítottak félbe egy konfirmandus tábort Finnországban

Koronavírus miatt szakítottak félbe egy konfirmandus tábort Finnországban

Share this content.

Forrás: kotimaa24.fi, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Helsinki – Az egyik lohjai konfirmandus tábort meg kellett szakítani, mivel az egyik résztvevőnél bebizonyosodott a koronavírus gyanúja. 37 főnek kellett emiatt karanténba vonulnia.

A táborban egyébként betartották az ajánlásokat, ennek is köszönhető, hogy viszonylag alacsony volt azok száma, akik esetlegesen fertőződhettek.

Egyházi körökben tavasszal nagy fejtörést okozott, hogy mi legyen a Finnországban népszerű konfirmandus táborokkal ezen a nyáron.

Végül amellett döntöttek, hogy a megfelelő óvintézkedéssel a táborok megtarthatók. Ez idáig egyetlen konfirmandus táborból sem jeleztek megbetegedést, ami a táborok nagy számát figyelembe véve igen pozitív fejlemény. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!