„...erőm és énekem az Úr, megszabadított engem.” (Ézs 12,2b) – Kórustalálkozót tartottak az Észak-Pesti Evangélikus Egyházmegyében

„...erőm és énekem az Úr, megszabadított engem.” (Ézs 12,2b) – Kórustalálkozót tartottak az Észak-Pesti Evangélikus Egyházmegyében

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, fotó: Magyari Márton
Csömör – Cantate vasárnapján a csömöri gyülekezet látta vendégül az Észak-Pest Megyei Egyházmegye kórusait. A május 19-i alkalmon tizenegy énekkar közel százhetven fővel vett részt. A találkozó hangulatába külön színt hozott a csömöri gyülekezet rézfúvós zenekara.

A csömöri templomhoz érkezőket messzire hangzó fúvósmuzsika fogadta múlt vasárnap. A zsúfolásig megtelt templomtérben Mekis Ádám esperes köszöntötte az egybegyűlteket, majd az éneké volt a főszerep. A hagyományokhoz híven a házigazda kórus kezdte meg a sort. Őket követték az ikladi evangélikusok, majd a domonyi és vácegresi közös énekkar. Az áhítatot megelőzően a penci, majd a váci gyülekezet kórusai „nyitottak kottát”.

Johann Gyula csömöri lelkész prédikációjának alapigéjeként Ézsaiás könyvéből választott egy verset: „.. erőm és énekem az Úr, megszabadított engem.” (12,2b) Az áhítatot követően az acsaiak, majd a gödöllőiek kórusa, őket követően pedig a nagytarcsai és péceli közös énekkar szolgált, végül a fóti és az erdőkürti gyülekezeti énekkarok zárták a sort. 

Az utolsó dallam elhalkulása után a csömöri rezesek adtak egy minikoncertet nagy sikert aratva a hallgatóság körében.

Az alkalom zárásaként – szintén a hagyományoknak megfelelően – összéneklés töltötte be a templomteret Johann Panna helyi kórusvezető irányításával.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!