Kossuth Lajos azt üzente… – Ünneplés Fazekasvarsándon

Kossuth Lajos azt üzente… – Ünneplés Fazekasvarsándon

Share this content.

Forrás: nyugatijelen.com, szöveg és fotó: Kalit Eszter
Fazekasvarsánd – Az evangélikus udvarban, Arad megye egyetlen Kossuth-emlékműve mellett ünnepelte Fazekasvarsánd közössége 2018. március 15-ét.

Kalit Eszter lelkésznő köszöntötte az egybegyűlteket, és felhívta a figyelmet az emlékezés és az értékőrzés fontosságára. Emlékeznünk kell, hogy tudjuk, mi az igazán fontos. Anyanyelvünkért és kultúránkért sok vért ontottak itt, Partium és Bánság határán is. Ezért ma nekünk is meg kell becsülnünk ezt a drága kincset. Az evangélikus udvarban nemcsak arra emlékeztek, hogy Petőfi, Kossuth és Görgey evangélikusok voltak, hanem arra is, hogy a Krisztusban nyert szabadság ma is erőt ad küzdeni az igazságtalanság, a nyomorúság, a pusztulás és pusztítás ellen. A gyermekek elmesélték a forradalom és szabadságharc eseménytörténetét. Kitértek a helyi, a világosi, aradi és fazekasvarsándi érintettségre, és márciusi ifjakhoz méltó életerővel zengték tele az utcát a szabadságharc verseivel és dalaival. A műsort Gyurkócza Magda tanítónő és Kalit Eszter állították össze. Az ünnepség keretében megkoszorúzta az emlékművet, valamint köszöntötte az egybegyűlteket Răuț Petru polgármester, és többszörös „La mulți ani!”-nyal tisztelte meg a magyar közösséget.

Címkék: Fazekasvarsánd - Erdély - 1848 -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!