Köszi a hittanversenyt! – avagy KÖSZI-sek az országos evangélikus hittanversenyen

Köszi a hittanversenyt! – avagy KÖSZI-sek az országos evangélikus hittanversenyen

Share this content.

Szöveg: Szabó Anna, fotó: Capras Viktor
Budapest – Kellemes, napsütéses szombati napon, 2018. április 14-én gyűlhettünk össze az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség kertjében, hogy a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) is részt vegyen a hittanverseny döntőjének lebonyolításában.

Ismét nagyon sok gyerek vett részt a XXVII. országos evangélikus hittanverseny döntőjén, ahol a verseny négy külön idősávban folyt. Míg az egyes korosztályok összemérték tudásukat, addig a KÖSZI az evangélikus gyülekezeti és missziói osztály munkatársaival és önkénteseivel karöltve szervezett izgalmas programokat a többi érdeklődőnek.

Kézműves-foglalkozásunk kínálatában szerepelt hűtőmágnes, 3D-s képeslap és jácintvirág-készítés, valamint a töretlen népszerűségnek örvendő csillámtetkó. A KÖSZI-sek mellett a kemeneshőgyészi evangélikus gyülekezet segítségével szépséges Luther-rózsát lehetett festeni és szalvétát dekupázsolni, illetve kémiai kísérleteket is bemutattak az egyetem kápolnájában. 

Ebédidőben segítettünk a szendvicsek, müzlik és almák kiosztásában. Ezt követően folytatódott a kézműveskedés és a csillámtetkózás, közben pedig néptáncon és bábelőadáson is részt vehettek a gyerekek. Az záróalkalom után mi is jó élményekkel, szívünkben örömmel térhettünk haza.

Már készülünk következő, népszerű KÖSZI Napvető nyári táborainkra. Részletek és jelentkezés a www.koszi.net oldalon.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele az országos evangélikus hittanversenyen a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködve valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!