8. KÖSZI Karácsony – ismét együtt ünnepeltek a táborszervező egyesület tagjai

8. KÖSZI Karácsony – ismét együtt ünnepeltek a táborszervező egyesület tagjai

Share this content.

Szöveg: Nemes Anikó Katalin, fotó: Frenyó Zsófia, Nemes Anikó Katalin, Kővári B. Péter
Budapest – 2017. december 16-án került megrendezésre a hagyományos KÖSZI Karácsony, melyen idén is összegyűlt az egyesület apraja-nagyja, alapítóktól a legfiatalabb tizenéves tagokig, és énekléssel, közös vacsorával, baráti beszélgetésekkel pihentek meg az évvégi forgatagban, hogy együtt ünnepelhessék Jézus születését.

Mekkora tömeg van, el fogok késni…jajj, tényleg, metrópótló busz közlekedik. Megvettem már az összes ajándékot? Elég lesz a csomagoló papír? Mikor menjek vásárolni még a karácsonyi menühöz? A kolléganőm bombabiztos beigli receptjét is el kell még kérnem, de mi lesz ha ez sem sikerült tökéletesen? Már csak pár nap van vissza karácsonyig és még jó pár napot dolgoznom kell, pedig már olyan kimerült vagyok. A két ünnep között talán tudok szusszanni egy kicsit? - A fenti gondolatokkal a fejemben rohantam az immáron fix év végi programommá vált KÖSZI Karácsonyra, és mint mindig idén is megérte!

Mindegy, hogy milyen fáradtan vagy gondterhelten érkezek egy KÖSZI-s programra, sehol sem fogadnak ilyen nyitottsággal és barátsággal. A főszervezőnk, aki az egyik legfiatalabb táborvezetőnk, Lada Szandi szárnyai alatt többen már kora délutántól azon fáradoztunk, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk a Deák téri evangélikus gyülekezet nagytermében – a helyszínért ezúton is köszönet a gyülekezetnek. Most sem maradhatott el a forralt bor, amelyről a mindig megbízható Nagy Gábor, profi szakácsunk gondoskodott és batyus bál keretében rengeteg finomság gyűlt össze.

Az alkalmat idén is közös énekléssel kezdtük, amit oszlopos tagjaink Frenyó István és felesége Zsófi vidám elszántsága fogott össze. Az elmaradhatatlan áhítatot Rihay Szabolcs tartotta, aki kiemelte a felesleges őrült ajándékhajhászást. Továbbá megosztott velünk pár gyöngyszemet a családi karácsonyukból, ahol ajándék nélkül is örülnek egymásnak, és minden évben az édesapja kongat meg egy kis harangot a vacsorához. Az igehirdetést ismét énekléssel zártuk, és ez volt az a pillanat, amikor éreztem, hogy igen, most jó helyen vagyok. Ez az a közösség, ahol a valódi értékekről beszélgetünk, nem számít milyen csinos a karácsonyi szettem vagy mennyit költök az ajándékokra. Az a fontos, hogy egymásra figyeljünk, és együtt örüljünk a Megváltó eljövetelének és jelenlétének.

Mivel a KÖSZI fő profilja a gyerek- és ifjúsági táborok szervezése, így nagyon szeretünk játszani! Dr. Kővári-Horváth Márta, aki egészen Győrből utazott fel hozzánk hozott egy nagyon izgalmas játékot, amelyben kézről-kézre adva kellett egy hatalmas csomagról az újabb és újabb rétegeket lebontani.

Ez után az alkalom után Mindenkit arra buzdítok, hogy lásson a színes fényfüzérek fárasztó készülődés és ajándékok mögé! Töltsünk tartalmas időt családunkkal, barátainkkal, merjünk közösen énekelni vagy játszani! Áldott, pihenésben gazdag ünnepeket kívánok a KÖSZI csapata nevében!

A KÖSZI önkéntesei már szervezik az egyesület legközelebbi táborát, amely nem más, mint a 9. KÖSZI Téli berek évindító hétvége. Ez az alkalom azon fiatal felnőttek számára kíván kikapcsolódási és táborozási lehetőséget nyújtani, akik 18-29 évesek, s még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő nyári táboraink szervezésében, kivitelezésében és vezetésében. Önkénteseink körét folyamatosan új tagokkal bővítjük. Amennyiben szívesen végeznél önkéntes munkát, mely során gyerekekkel kell foglalkoznod, jelentkezz honlapunkon.

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 8. KÖSZI Karácsony a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Deák téri Evangélikus Egyházközséggel és a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!