Shakerrel és jeges frissítőkkel várta vendégeit a KÖSZI koktélbár a Szélrózsán

Shakerrel és jeges frissítőkkel várta vendégeit a KÖSZI koktélbár a Szélrózsán

Share this content.

Szöveg: Horváthné Pellionisz Petra; fotó: Kelényi Zsolt, Keveházi D. Sámuel, Molnár Rozália
Mátrafüred, Mátra Kemping, Sástó – Tizennégyféle alkoholmentes koktélt, lelki felfrissülést és barátságos hangulatú pihenőhelyet kínált a KÖSZI koktélbár a 11. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón 2016. július 27–31. között. Amikor a Mátra hűsítő szellője nem volt elegendő a látogatóknak a felfrissüléshez, mixereik professzionális koktélreceptek alapján keverték ki a hűs, jeges italokat, és a szakadó eső elől bemenekülve is fiatalokkal és zenével telt meg a sátor.

A tavalyi Csillagpont református ifjúsági találkozón mutatkozott be először a KÖSZI koktélbár. Az ötlet a fiatalok koktélok iránti vonzalmán alapszik; a KÖSZI-é természetesen szigorúan alkoholmentes verzió, amely jéggel gazdagon megrakva a nyári melegben a szomjoltásra legalkalmasabb italnak bizonyult. A professzionális elkészítés és kiszolgálás elsajátításáért a fiatal mixerek Nagy Gábornak mondhatnak köszönetet, aki idén is gondoskodott a „szakmai” vezetésről. Friss menta zöldje, ízletes szirupok zamata, a lime illatos fanyarsága és behűtött tejszín várta a shakerben a szomjas vendégeket.

Koktélok és lelki felfrissülés

Az érdeklődők azonban nemcsak a közismert koktélok népszerű kínálata és az összetevők alapján választhattak: a koktélbár egy kis lelki felfrissüléssel és tartalmi mondanivalóval is szolgált a vendégeknek. Így az italok mindegyike egy-egy jellegzetes lelkiállapotnak, hangulatnak megfelelő fantázianevet is kapott. Választani lehetett többek között Hála, Szerelmi vigasz, Megoldóképlet, Kék madár vagy éppen Belső béke koktélok közül. A koktélbár sátrába belépők egy plakátra rajzolt játék segítségével gyorsan kideríthették, melyik hűsítő ital passzol az éppen aktuális hangulatukhoz.

A koktélokhoz ajándékképpen koktélalátétet is kaptak, amelyen a hangulathoz illő könyv-, zene- vagy filmajánló, bibliai ige, idézet, jó tanács vagy éppen gyakorlat szerepelt Horváthné Pellionisz Petra tollából. Remélhetőleg a testi felfrissülésen kívül többeknek sikerült egy éppen kapóra jövő ötlettel vagy gondolatébresztő tanáccsal szolgálni a megfelelő pillanatban. De olyan is előfordult, hogy vállalkozó kedvű vendégek a saját koktéljukat állították össze, vagy éppen ők tanították meg saját koktélreceptjüket a mixereknek.

A barátságos kiszolgálásnak, a fiatalos hangulatnak köszönhetően a tartalmi programokkal szolgáló Fel(nem)nőtt sátorhoz tartozó KÖSZI koktélbárt a legtöbbször megtöltötték a kamaszok és a fiatal felnőttek, sőt munkájukért köszönet illet számos ifjú segítőt is. A nagyszerű csapatmunka és a sok jókedvű fiatal az esős órákban is feledtette a nehézségeket. Örömmel látva a visszatérő vendégeket, a koktélbár szeretne a jövőben újabb és újabb rendezvényeken bemutatkozni. Köszönet a Szélrózsa szervezőinek – elsősorban a részlegért felelős vezetőnek, Szlaukó Orsolyának –, hogy lehetővé tették a megjelenést a fesztiválon.

* * *

A KÖSZI honlapján az érdeklődők tájékozódhatnak aktuális programjaikról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról! Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a 11. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésével valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!