KÖSZI-ovi az Országos Evangelizáción

KÖSZI-ovi az Országos Evangelizáción

Share this content.

Szöveg: Szabó Anna és Tóth Enikő; fotó: Tóth Lilla
Budapest – Idén ősszel is a Deák téri evangélikus templomban rendezték meg az Országos Evangelizációt, melyre az ország több pontjáról gyűltek össze az érdeklődők 2017. október 14-én, hogy különböző előadásokat hallgassanak meg és közösségben beszélgessenek az élet fontos kérdéseiről. Természetesen mi, a KÖSZI önkéntesei most is részt vettünk a rendezvényen és érdekes programokkal kedveskedtünk a gyerekeknek.

Október 14-én, szombaton már kora reggel megérkeztünk a Deák téri Kisdeák óvodába, hogy azokra a gyerekekre vigyázzunk, akiknek a szülei az evangelizációra érkeztek. Nem sokkal azután, hogy birtokba vettük az óvodát, már jöttek is sorban a gyerekek, s a kezdeti csendes megszeppenést hamarosan felváltotta az önfeledt nevetés és jókedv. 

Csabi gondoskodott arról, hogy mindenki mozogjon egy kicsit, hiszen labdajátékkal készült az apróságoknak. Lilla és Hanna pedig meseolvasással kedveskedett a gyerekeknek, akikkel nagyon könnyű dolgunk volt, hiszen igazán kedvesek és szófogadók voltak.

A KÖSZI programjainak már-már védjegyévé vált csillámtetkók most sem maradhattak el. S bár ez alkalommal nem voltak annyira kelendőek, mint máskor, hiszen az óvodában található rengeteg játék hosszú időre lekötötte a gyerekek figyelmét, azért mégiscsak sokan távoztak csillogó mintákkal a karjukon a nap végén.

Míg a szülők az előadásokon töltekezhettek, addig mi a gyerekekkel együtt szintén feltöltődtünk nevetéssel és játékkal. Külön öröm volt látni, hogy sokan találtak közülük a nap végére új barátokra, s nehezen búcsúztak el egymástól a program végeztével. Én személy szerint nagyon remélem, hogy néhányukkal hamarosan újra találkozhatok majd!

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az aktuális programjainkról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

 A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele az Országos Evangelizáción a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Kisdeák Óvoda és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány támogatásával valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!