Püspöki köszöntés a szociális munka napján

Püspöki köszöntés a szociális munka napján

Share this content.

Szöveg: MEE PÜT
Budapest – November 12-én a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a szociális munka napját. „Mi, akik az egyház különböző területein szolgálunk, szeretettel és tisztelettel adózunk Önök előtt, akik nap mint nap, sokszor fáradtan, mégis fáradhatatlanul a szolgálat sűrűjében alázattal, nagy küldetéstudattal és szeretettel tevékenykednek” – írták a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei közleményükben. Az alábbiakban teljes terjedelmében olvashatják az írást.

„Az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon…” (Mt 20,28)

Tisztelt Munkatársaink! Kedves diakóniánkban dolgozó Testvéreink! 

A mai napon, november 12-én a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a szociális munka napját. Mi, akik az egyház különböző területein szolgálunk, szeretettel és tisztelettel adózunk Önök előtt, akik nap mint nap, sokszor fáradtan, mégis fáradhatatlanul a szolgálat sűrűjében alázattal, nagy küldetéstudattal és szeretettel tevékenykednek. 

Az Önök szolgálata nem csupán munka, hanem hivatás, amelyet a mi Urunktól kaptak. A krisztusi szolgálat sosem volt „könnyű kenyér”, mégis önzetlenül kitartanak, még akkor is, ha másutt nagyobb anyagi megbecsülésre tehetnének szert. A szolgálatuk „békeidőben” is példaértékű, ám nem könnyű feladat, de a jelenlegi rendkívüli időszakban különösen is hordozzuk egymás terheit.

A Magyarországi Evangélikus Egyház nevében hálás szívvel köszönjük meg azt az állhatatos munkát, amit a járványhelyzet okozta többletfeladatok és a ránk bízottakért és saját szeretteikért való érthető aggódás mellett végeznek. 

Isten áldja meg munkájukat, életüket és családjuk életét!

Erős vár a mi Istenünk!

Győr-Budapest, 2020. november 12.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, Kondor Péter püspök, Szemerei János püspök

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!