Teli templomban kapott vastapsot a muszlim pék

Teli templomban kapott vastapsot a muszlim pék

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, Roszík Gábor
Minden évben Sztehlo Gábor születésének évfordulójához (szeptember 25) közeli napon tartják a diakónia napját, amikor a Magyarországi Evangélikus Egyház szeretetszolgálatában dolgozókat, illetve a támogatókat is megjutalmazzák. Idén a Deák téri evangélikus templomban megrendezett ünnepségen az év szponzora díjat egy koszovói származású albán pék, Gjeladin Muhadri vehette át Fabiny Tamás és Szemerei János püspököktől, az egybegyűltek tapsának kíséretében.

A gödöllői Gjela pékség vezetője (egykori bevándorló, ma magyar állampolgár) hetedik éve minden nap pékárut és süteményeket ajánl fel a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat és Családok Átmeneti Otthona lakói számára. Ennek köszönhetően naponta 25-28 kisgyerek tud vinni uzsonnát az iskolába, szüleikkel együtt átlagosan naponta 40 főt segít ily módon. Gjeladin muszlim hívőként támogatja a szeretetszolgálat munkáját. Családos emberként számára sokat jelent a családi kötelék, a hazájából ezt a fontos értéket is magával hozta, ezért is támogatja helyben a nehéz helyzetben lévő családokat.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!