Kiteszem a lelkem, és ez a hála? – Áldás leszel mindenképpen

Kiteszem a lelkem, és ez a hála? – Áldás leszel mindenképpen

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Laborczi Dóra
Romboló, pusztító szavak, átkozódás és szitkozódás mindenütt. Naponta olvasunk, próbálunk kezelni, szépíteni, megmagyarázni vagy elkerülni rengeteg - túl sok - gyűlölködő mondatot. Ezek olykor kiszorítják körülöttünk és belőlünk a levegőt is. Szó bennszakad, hang fennakad. És akkor szembejön ez a téma: áldás leszel.

Áldás leszek. Nem csak úgy kapom és továbbadom, nem csak úgy esetleg. Ez bizonyos, ez tudott. Nyoma lesz rajtam és kérlelhetetlenül meg fog történni. Vajon tudni fogom, hogyha már az vagyok?

Könnyű, mégsem bírom el. Megragadhatatlan, mégsem tudom kikerülni.

Áldás leszel. Ma még nem, de az egész világ visszatartott lélegzettel várja már a pillanatot. Sóvárogva várja, hogy életed könnyű legyen és akadálymentes, hogy letedd a játék-kardokat és a műanyag páncélokat, amikkel minden reggel felvértezed magad, mert így legalább belülről biztonságosnak tűnik az élet. Belülről páncél, kívülről jelmez.

A továbbiak a KötőSzó blogon olvashatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!