Kötőszó Podcast #1 | The Leftovers

Kötőszó Podcast #1 | The Leftovers

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Bejegyzéseink készítése során mindig arra döbbenünk rá, hogy az adott téma feldolgozásához nem elég a karakterszám, beszélgetnünk is kellene róla. Ezért elindítjuk a blog podcastjét, amelyben időről időre a minket foglalkoztató, kereszténységgel és közélettel kapcsolatos témákkal foglalkozunk.

A podcast műfajáról bővebben itt lehet olvasni. Legelső adásunkban a The Leftovers (magyarul: A hátrahagyottak) című sorozatról beszélgetünk Földi Gáborral és Huszár Andrással.

A 'The Leftovers' fiktív világot ábrázol, amelyben a föld lakosságának 2%-a (kb. 140 millió ember) egyik pillanatról a másikra eltűnik egy átlagos október 14-i  napon. (Korábban Nagy Szabolcs írt a sorozatról Végre egy sorozat, ami komolyan veszi a vallást címmel.

Egy általános ajánló mellett törekedtünk arra, hogy a sorozat részleteivel is foglalkozzunk. Beszélgettünk a karakterekről (különösen a főszereplőről Kevin Garveyről, valamint a Nora Dursttel való kapcsolatáról), a sorozatban megjelenített kérdésekről (miért vannak tragédiák a világban és mit tudunk velük kezdeni), vagy az utolsó rész jelentőségéről, de legfőképpen saját meglátásainkra helyeztük a hangsúlyt. A The Leftovers egy rendkívül személyes élmény mindannyiunknak, amelyben emberi történetek nyomán döbbenünk rá görcsös válaszkeresésünkre, teljes tehetetlenségünkre, és arra az igényre, hogy egy társ – legyen az egy ember, legyen az Isten – őszintén, feltétel nélkül mellénk álljon. 

Tovább a KötőSzó blogra.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!