Kottatár az evangélikus iskolák énekóráira

Kottatár az evangélikus iskolák énekóráira

Share this content.

Szöveg: Bence Gábor
Budapest – Az evangélikus iskolákban tanító énektanároknak lehet segítségére az a kezdeményezés, amelyet a Kántorképző Intézet munkatársai indítottak: külön honlapon gyűjtik azokat az egyszerű egyházi műveket, amelyek a tanórákon vagy iskolai rendezvényeken jól használhatóak.

Az itt található kis kompozíciók egyszerűségük miatt egy-két tanóra alatt megtanulhatóak, nem kívánnak különösebb gyakorlást. A szerkesztők célja az, hogy a közös korál-éneklést változatossá tudják tenni a pedagógusok.

A gyűjtemény a Kántorképző honlapján kapott helyet: https://kantorkepzo.lutheran.hu/3655iskola

Bence Gábor, a kántorképző vezetője azt reméli, hogy hetente legalább egy új kottával gyarapítani tudják a gyűjteményt. Igyekeznek a liturgikus év kívánalmait is figyelemben venni az anyag gyarapításakor. Most tehát az egyházi év végére illő és ádventi művek találhatóak az új internetes oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!