KÖZEL: OTT VAGY

KÖZEL: OTT VAGY

Share this content.

Zene és szöveg: Nagy Szabolcs, Wölfel Mihály. Videó: Szikra Benedek, Nagy Szabolcs. Hangmérnök: Rédly Dénes. További szöveg: Evangélikus Élet, Nagy Szabolcs
Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Közel zenekar felvételét adjuk közre.

Egy kis jazz, egy kis rock, egy kis Pekka és rengeteg vidámság jellemzi a 2012-ben alakult zenekart. Az Evan­gélikus Hittudományi Egyetem (EHE) hallgatóiból alakult együttes elsősorban keresztény ifjúsági énekeket dolgoz fel modern, könnyen énekelhető stílusban. Utóbbi szempont különösen fontos a ta­gok számára, hisz nem titkolt céljuk, hogy az istentiszteleti éneklés örömteli legyen. Hálásak azért, hogy többször is fellép­hettek nemzetközi színpadon: a witten­bergi magyar napokon, a lengyelországi keresztény találkozón és egy határon túli magyar gyülekezeteket végigjáró körúton a Felvidéken. A zenekar gyakran részt vesz az evangélikus oktatási intézmé­nyek életében is, ezeken az alkalmakon a zenei szolgálatok (koncertek) mellett az EHE tevékenységét is megismertetik a hallgatósággal. A kiadványban szereplő daluk egy gondolat Istenhez, a keresz­tény közösséghez való tartozásról.

 

OTT VAGY

 

Honnan tudjam, ki vagy te?

Egyszer kékszemű, másszor fekete.

Annyiféleképpen látlak téged.

 

Honnan tudjam, hol vagy te?

Ha kérdezlek, vajon figyelsz-e?

Olyan sokszor szólítalak téged.

 

Hogyan érthetnélek meg, ha nem vagy fogható?

 

Hol a zajban hangodat.

Hol egymásban arcodat.

Hol az ég a földnek megnyílik.

Ott vagy közel.

 

Kéz a kézben indulunk feléd.

Utaidat, Uram, ismertesd velünk.

Mondd, hogyan váljunk felnőtté?

Ösvényeidre taníts minket.

 

Hol a zajban hangodat.

Hol egymásban arcodat.

Hol az ég a földnek megnyílik.

Ott vagy közel.

Ott vagy közel, ott vagy közel, …

 

Közel zenekar:

Doma Márton – zongora, ének

Endreffyné Sikter Anna – fuvola

Nagy Szabolcs – ének

Sikter András – cajon, ének

Szidoly Roland – akusztikus gitár, ének

Tölli Máté – basszusgitár

Vincze Délia – ének

Wölfel Mihály – szaxofon, akusztikus gitár, ének

Zene és szöveg: Nagy Szabolcs, Wölfel Mihály

Videó: Szikra Benedek, Nagy Szabolcs 

Hangmérnök: Rédly Dénes

Köszönjük a kliphez küldött felvételeket!

A könyv és a hozzá tartozó dalok 2019. november 22-től megvásárolhatóak a bolt.lutherkiado.hu címen.

 

„Ki is vagyok én tulajdonképp? – ez talán az élet legizgalmasabb kérdése. Mi rejtőzik bennem, abban az emberben, akinek létezését megannyi társadalmi minta és személyes döntés befolyásolja? Milyen vágyaim és lehetőségeim vannak, melyeket még soha nem kutattam ki magamban?

E könyv pimaszul azt állítja, hogy a Biblia elvezeti az embert önmagához azáltal, hogy megismerteti Isten látásmódjával. Legyen ez tehát meghívás és kihívás egy merész expedícióra saját magunk felé – egyben egy negyvennapos felfedezőút Isten csodálatos története mélyére az emberrel, aki nélkül ma nem volna modern Európa.

A lét legmélyebb kérdéseit feltárva megismerkedünk a Biblia központi gondolataival, és egy olyan átfogó tudásra teszünk szert, melynek segítségével valóban egyre mélyebb ismeretet szerzünk önmagunkról. A jóleső barangolás során sok-sok lenyűgöző kincsre fogunk lelni…”

 

A könyvről itt olvashatnak bővebben.
A kötet bemutatására 2019. november 29-én, pénteken, az Evangélikus könyvesboltban (1085 Budapest, Üllői út 24.) kerül sor 18 órai kezdettel.
Facebook esemény.

 

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!