Közelebb hozzák Isten országát a hallgatósághoz Barlahidán

Közelebb hozzák Isten országát a hallgatósághoz Barlahidán

Share this content.

Forrás: zaol.hu, szöveg: Gyuricza Ferenc
Barlahida – Dr. Bácskai Károly, a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanára volt a vendége annak a háromrészes előadássorozatnak, amit az elmúlt héten tartottak a göcseji községben.

A település könyvtárában meg­tartott előadásokat az evangélikus egyházközség szervezte annak a nagyszabású pályázati projektnek a keretében, amelyet a Magyar Falu Program támogatásával valósítanak meg a községben. Dr. Bácskai Károly olyan bibliai történeteket, példázatokat mutatott be és elemzett, amelyek a hallgatósághoz közelebb hozzák Isten országát. Ezek közé tartozott Márk evangéliumából a magától növekedő vetés, valamint Lukács evangéliumából a tékozló fiú, illetve a hamis sáfár története.

A helyi evangélikus gyülekezet lelkésze, Zsugyel Kornél úgy fogalmazott a Zaol.hu-nak: dr. Bácskai Károly valójában egy szellemi játékra hívta a hallgatóságát, érthetővé, megfoghatóvá igyekezett tenni ezeket a történeteket. A lelkész szerint ezek az előadások azért is fontosak, mert a lelki feltöltődést segítik elő. A tékozló fiú története például azt segít megérteni, hogy valójában nem a fiú, hanem az Istent szimbolizáló apa a tékozló, hiszen Isten szeretete kifogyhatatlan, az ő jóságos szeretetéből mindent odaad nekünk.

Barlahidán a Magyar Falu program keretében legközelebb két hét múlva, február 14-én, pénteken 17 órától lesz előadás, akkor Kovács László bajai evangélikus lelkész beszél Luther teológiájának csomópontjairól.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!