Középiskolák rangsora – totálisan másképp: Ötödik a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Középiskolák rangsora – totálisan másképp: Ötödik a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Share this content.

Forrás: index.hu, szöveg: evangelikus.hu. Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt
Budapest – A középiskolai rangsorok élén rendre azok az elitgimnáziumok szerepelnek, amelyek jól megalapozott hírnevüknek köszönhetően, kiválogathatják a legjobban tanuló, és általában jó családi hátterű diákokat. Nahalka István oktatáskutató egy olyan rangsort készített, amely más szempontból értékeli a középiskolákat. Ez a lista azt mutatja, melyik iskola tud a legtöbbet kihozni a diákokból, hol zajlik eredményes pedagógiai munka. Ennek a rangsornak az ötödik helyén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium áll.

Milyen a jó középiskola? Mi méri legjobban egy iskola eredményességét? És mi egyáltalán az eredmény: a kiválogatott gyerekekkel elért jó érettségi és magas felvételi arány? Vagy az, melyik iskola képes ténylegesen a legtöbbet kihozni a gyerekekből, még a rosszabb tanulókbó is? Fontos kérdések ezek, amiket most a középiskolai pályaválasztás idején mindenkinek érdemes feltennie.

Az index.hu által készített lista élén nagyrészt olyan iskolák állnak, amelyek nem kerültek rá az elitgimnáziumok százas  listájára. Az első három helyen az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium, a Jászberényi Lehel Vezér Gimnázium és a Mezőtúri Református Kollégium áll.

A teljes rangsor elemzése és a részletes cikk az index.hu oldalán ovlasható.

A teljes rangsor és a részletes adatok pedig itt találhatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!