Középkori hangulatot idéztek meg az ötödik évfolyamos diákok Szombathelyen

Középkori hangulatot idéztek meg az ötödik évfolyamos diákok Szombathelyen

Share this content.

Forrás: remenyik-iskola-hu
Sombathely – A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola ötödik osztályos tanulói a középkorral ismerkednek.

Az új Nemzeti Alaptanterv komoly változásokat hozott a történelem tanításában. Ennek egyik fontos eleme volt, hogy a tananyag jobban figyelembe veszi az életkori sajátosságokat, így 5-6. évfolyamon nagyobb hangsúlyt kap az életmód, valamint egy-egy személyiség és a hozzá kapcsolódó változások.

Ennek kapcsán került sor az iskola 5. évfolyamán a középkor feldolgozását segítő projektre, melyben a diákok szabadon választott feladatként középkori várakat készíthettek általuk szabadon választott technikával. Így készültek várak papírból, műanyagból, legóból. A legnépszerűbb típus címét viszont a sütemény alapú várak nyerték el, hiszen ezek a munkák nem csak a szellemet, hanem a testet is táplálták.

Az elkészült munkákat itt tekinthetik meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!