Közgyűléssel egybekötött képzési nap volt a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

Közgyűléssel egybekötött képzési nap volt a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Alberti – A Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye szervezésében közgyűléssel egybekötött tisztségviselő- és presbiterképzést tartottak Albertiben 2018. szeptember 29-én. A választások miatt egy év kihagyás után most az alberti gyülekezet tornatermében hatvan fő gyűlt össze az egyházmegye gyülekezeteiből, hogy folytassák a 2015 februárjában megkezdett sorozatot.

A képzést Győri Péter Benjámin esperes vezette, aki a Lukács evangéliumának 10. fejezetéből vette a gondolatmenetet, ahol Jézus felkészítés és kiválasztás után kiküldte a hetvenkét tanítványt minden városba és helységbe, ahová szándékozott menni (Lk 10,1–20)Az esperes az igén keresztül rámutatott arra, hogy minden, gyülekezetben szolgálónak ma is hasonló módon végig kell menni a felkészítés, kiválasztás, eligazítás, gyakorlat, visszatérés, beszámoló és újratervezés lépéssoron. Fontos mindenkinek egyenként azzal a meggyőződéssel munkálkodni a gyülekezetben, hogy tudjuk, Jézus Krisztusnak köszönhetően kik vagyunk: Isten gyermekei, és ez a sajátos nézőpont közösséget teremt, formálja a körülöttünk lévő embereket lelki, szellemi, kulturális és szociális téren. Az esperes felvezető igei gondolatai után a megjelent tisztségviselők és presbiterek őt csoportra osztva, személyes tapasztalatokból merítve beszélgettek az elhangzott gondolatokról.

A találkozó közös étkezéssel zárult a gyülekezeti teremben, ahol a vendéglátó gyülekezet többfogásos ebéddel várta a résztvevőket. Ebéd után a képzés részben átalakult, részben közgyűléssé bővült, melyet Bárdossy Tamás, az egyházmegye új felügyelője vezetett. Első napirendi pontban megválasztották a kerület új missziói felelősét Györgyi Zsolt alberti gyülekezetben szolgáló lelkész személyében, aki néhány szóban bemutatkozott a közgyűlés megjelent tagjai előtt.

A folytatásban megfelelő előkészítés után elfogadásra kerültek az 2017–18. évi munkaév felelőseinek beszámolói, majd a 2018. és 2019. év munkaprogramja. A közgyűlés végén rövid beszámolók hangzottak el az alberti, irsai, dunaharaszti, ceglédi, vecsési, pilisi és szolnoki gyülekezetek életéből, végül a templomban beiktatták az egyházmegye új gazdasági és missziói felelősét, Csadó Balázs irsai és Györgyi Zsolt alberti lelkészt.

Köszönet a szervezőknek a nap tartalmi előkészítéséért és a házigazdáknak a hely és a bőséges vendéglátás biztosításáért!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!