Közgyűlést tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület

Közgyűlést tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület

Share this content.

Szöveg és fotó: Hajdú Tibor
Budapest – 2019. november 15-én a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség temploma adott otthont a Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűlésének.

A házigazda Nagyné Szeker Éva lelkész köszöntője és áhítata után elsőként Kondor Péter püspök vette át a szót és imádsággal emlékezett meg a közelmúltban elhunyt Halasi László lelkészről és Pintér János nyugalmazott esperesről.

A közgyűlés hivatalos napirendjét a közgyűlés levezető elnöke Font Sándor egyházkerületi felügyelő ismertette. Az ülésen sor került az egyházkerület 2020. évi munkatervének elfogadására, valamint a jövő esztendőben átadandó egyházkerületi elismerések díjazottjainak kiválasztására.   

A program kiemelt részeként Homoki Pál soltvadkerti lelkész, „Szélrózsa atya” tartott lelkesítő előadást a jövő évi, Gyulán megrendezésre kerülő Szélrózsa ifjúsági fesztivál kapcsán, kiemelve az érintett egyházmegye és az egész egyházkerület mozgósító erejének fontosságát.

A közgyűlés vendége volt Andrejek Mitja és felesége, Andrejek Györfi Judit, akik a szlovéniai kislétszámú - 10 000 lelket számláló -, de elkötelezett evangélikus közösségben végzett szolgálatukat ismertették.

A közgyűlés szeretetvendégséggel zárult, mely igazolta a legendás keresztúri vendégszeretetet.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!