Közgyűlést tartott a Keresztény-Zsidó Társaság – Soltész Miklós államtitkár volt a vendég

Közgyűlést tartott a Keresztény-Zsidó Társaság – Soltész Miklós államtitkár volt a vendég

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu, fotó: MAZSIHISZ, Szécsi József
Budapest – 2019. december 3-án a MAZSIHISZ Síp utcai székházában tartotta közgyűlését a Keresztény-Zsidó Társaság.

Szécsi József főtitkár köszöntő szavai után Fabiny Tamás evangélikus püspök, a KZST ügyvezető elnöke tartott előadást a dialógus fontosságáról. Hangsúlyozta, hogy az ábrahámi vallások a beszélő Istenben (Deus loquens) hisznek, ezért ők beszélgető közösség kell, hogy legyenek. Szükség van az egyes egyházak és vallási felekezetek belső dialógusára, ugyanakkor vallásközi párbeszédre, valamint az egyházak és a társdalom dialógusára.

Korreferátumában Heisler András MAZSIHISZ elnök, a KZST társelnöke az elmúlt időszak aktualitásáról szólt.

A vendégként jelenlevő Soltész Miklós államtitkár kifejezésre juttatta azt a meggyőződését, hogy hazánkban mind a keresztény, mind a zsidó közösségek értékteremtő munkát végeznek, amelyre a jövőben is szükség van. Kérte az összefogást nemzetközi összefüggésekben is.

A KZST ülését élénk beszélgetés zárta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!