Közös imahét – Dunaújvárosban is

Közös imahét – Dunaújvárosban is

Share this content.

Forrás: dunaújvaros.com, szöveg: Csetnegi László
Dunaújváros – Ezen a héten világszerte közös alkalmakat tartanak a keresztény egyházak hívei és lelkészei, papjai. A kezdeményezéshez Dunaújváros is csatlakozott – és senki sem marad le, hiszen a DSTV teljes hosszában, felvételről közvetíti majd az imaheti eseményeket.

Dunaújváros is csatlakozott az egyetemes imahét programjához, amelyben világszerte együtt imádkoznak a keresztény egyházak képviselői és hívei. Városunkban január 19-21. között, azaz keddtől csütörtökig tart az imaheti sorozat – az események minden nap 17 órától kezdődnek,  naponta más-más helyszínen. 

A sorozat nyitónapján, azaz január 19-én, kedden a református templomban kezdődik majd meg az imahét programja, ahol Stermeczki András evangélikus lelkész igehirdetését hallhatják, majd Kovács István görögkatolikus parókus mond áldást.

Ezt követően január 20-án, szerdán pedig a görögkatolikus templomban Czeglédi Péter Pál református lelkipásztor hirdet igét, míg a záró napon, 21-én, csütörtökön Kovács István görögkatolikus parókus osztja meg gondolatait az evangélikus templomban. 

Az imahét eseményeit a vírushelyzetre tekintettel a DSTV felületein teljes hosszukban láthatják a gyülekezetek tagjai – a felvétel nyomán minden érdeklődő számára elérhető lesz az ökumené szellemében szervezett közösségi kezdeményezés összes programja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!