Az aradi vértanúkra emlékeztek a Felvidéken

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Felvidéken

Share this content.

Forrás: Bumm.sk
Pozsony – 2020. október 6-án Pozsonyban, a Kecske-kapu-i evangélikus temetőben a Híd, az MKP és az Összefogás pártok képviselői közösen tisztelegtek az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc vértanúinak emléke előtt, és együtt koszorúzták meg báró Jeszenák János és Rázga Pál, evangélikus lelkész síremlékeit.

„Közösen hajtottunk ma fejet a 13 aradi vértanú emléke előtt. Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc lezárása utáni kegyetlen megtorlások egyik legismertebb esete az Aradon kivégzett 13 mártír története. A vértanúk életüket adták a szabadság eszméjéért és történetük máig egy nagyon fontos üzenetet hordoz magában: a szabadsághoz rögös út vezet. A szabadság ma is egy olyan alapérték, amiért minden körülmények között ki kell állnunk és meg kell védenünk” – áll a Híd párt Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Hivatkozások: A Bumm.sk híradása. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!