Közösségben egymással és Istennel

Közösségben egymással és Istennel

Share this content.

Forrás: szatmar.ro
Szatmárnémeti – 2017-ben először tartottak közös vakációs biblianapokat Szatmárnémetiben az evangélikus-lutheránus és az unitárius felekezetek. Idén az augusztus 23–25. közötti időszakban ismét közösen szervezték meg a gyermekek számára a biblianapokat a Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközség és a szatmári unitárius egyházközségek lelkészei 20 jókedvű és mosolygós gyerek részvételével.

A naponta délután 5 órától kezdődő alkalmak helyszíne a Wolfenbüttel utcai evangélikus imaház udvara, a biblianapok témája: Jézus kora volt. Felelevenítették Jézus élettörténetét a születéstől a feltámadásig, beszéltek a Jézus korabeli játékokról, foglalkozásokról, ruházatról, szokásokról, ételekről. Ugyanakkor Jézus példázatairól, örök érvényű tanításairól is hallhattak a gyermekek: egyebek között az irgalmas samaritánusról, Mária és Márta történetéről, a tíz szűz példázatáról, a gazdag ifjúról, a magvetőről és az ötezer ember megvendégeléséről. A tanulás mellett volt játék, éneklés és barkácsolás is. Vasárnap, augusztus 26-án reggel 9 órától pedig első alkalommal tartottak közös istentiszteletet az evangélikus és unitárius hívek.

Az evangélikus liturgiát Illyés Sándor evangélikus lelkész vezette, a szószéki szolgálatot Pálffy Anna-Mária unitárius lelkésznő végezte 1Mózes 4,1–9 alapján, felhívva a figyelmet az egymásra való odafigyelésre, vigyázásra. Az istentisztelet szeretetvendégséggel zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!