Közösségben – Szombathelyiek Legénden

Közösségben – Szombathelyiek Legénden

Share this content.

Szöveg és fotó: Dr. Pesti Fruzsina
Legénd – Nógrád megyét és a közeli határon túli területeket járta be a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség csoportja az idei gyülekezeti kiránduláson. Vasárnap a Legéndi Evangélikus Egyházközség templomában a két gyülekezet tagjai közös istentiszteleten vettek részt, melyen az igehirdetés szolgálatát Gregersen-Labossa György szombathelyi lelkész végezte Lukács 9,18–22 alapján, a liturgiában Magyar Tamás legéndi lelkész működött közre.

Gregersen-Labossa György mint a Legéndi Evangélikus Egyházközség egykori felügyelőjének, nagylelkű partónusának, Káldy Miklósnak a leszármazottja már több alkalommal szolgált a nógrádi településen. Ezúttal a szombathelyi gyülekezet lelkes tagjaival érkezett háromnapos kirándulásuk záró napján. Az öröm- és szeretetteli közösség csodájáért hálát adunk Mennyei Atyánknak és bízunk abban, hogy a jövőben a két gyülekezet kapcsolata, együttműködése ugyanilyen lelki gazdagságban virágzik tovább.

A testvéreknek a rendhagyó alkalmat követően szeretetvendégség keretében volt lehetőségük egymással beszélgetni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!