Közösségre hívva

Közösségre hívva

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, fotó: Boda Zsuzsa és Magyari Márton, videó: Szilas TV
Kerepes – Kistarcsa – Gyülekezetplántáló, missziói napra hívták a szervezők a kerepesi és kistarcsai evangélikusokat 2019. április 27-én. A Közösségre hívva elnevezésű rendezvényen minden korosztálynak kínáltak programot, a nap végén pedig dr. Fabiny Tamás püspök áldással küldte ki szolgálatba Eszlényi Ákos gyülekezetplántáló lelkészt.

Délelőtt a kicsinyeket várták a kistarcsai Csigaházba, ahol a Veres Andi vezette Palinta Társulattal énekelhettek, zenélhettek és készíthettek bábokat a gyerekek.

Ebéd után kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a program. Dr. Fabiny Tamás püspök moderálásában a közösségépítésről beszélgettek a meghívott vendégek: Bubrik Miklós görögkatolikus pap, dr. Kovács Géza egyetemi tanár, baptista gyülekezetplántáló, Lénárt Tibor református lelkipásztor.

A fotókkal illusztrált missziói beszámolók végén Eszlényi Ákos házigazda evangélikus lelkész mutatta be a Pest megyei települések – Kistarcsa és Kerepes, valamint Szilasliget – piciny evangélikus közösségeit.

A nap a kistarcsai református templomban komolyzenei koncerttel kiegészített istentisztelettel ért véget. A résztvevők elsőként a fóti Evangélikus Kántorképző Mandák Kórusának szolgálatában gyönyörködhettek. Az ünnepi istentisztelet liturgiájában Fabiny püspök mellett Johann Gyula csömöri lelkész vett részt. A püspök Mk 4,26 alapján hirdette Isten igéjét, majd áldással küldte ki szolgálatba Eszlényi Ákost.

A videó a Szilas TV felvétele. Engedélyükkel közöljük honlapunkon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!