Külföldi siker: Magyar fiú videója nyert a koronavírusos kampányban

Külföldi siker: Magyar fiú videója nyert a koronavírusos kampányban

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
A Bázeli Zeneakadémia pályázatot hirdetett, melynek lényege egy olyan zenemű elkészítése, melyben köszönetet mondanak a járvány idején frontvonalban küzdő embereknek, és lelki támogatást nyújtanak az érintetteknek. Erre adta be pályaművét Mentes Dániel, mellyel megnyerte a hétszáz frankos első díjat, valamint esélyes a zsűri különdíjára is. Dániel az Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát! kezdetű egyházi éneket dolgozta fel nyertes videójában, melynek nemcsak átdolgozott szövege, hanem kreatív videója is kiemelkedő lett.

Több mint hatezren látták már Mentes Dániel YouTube-videóját, melyet a Bázeli Zeneakadémia pályázatára készített el. A felhívás célja az volt, hogy olyan művek szülessenek, melyek lelki támogatást tudnak nyújtani a járvány által sújtott embereknek és mindenkinek, aki kitartóan dolgozik például az egészségügyben, az élelmezésben és egyéb segítő szakmákban. A videó indoklásában Dániel elmondta: fő célja az volt, hogy választ nyújtson társadalmunk legégetőbb problémáira, a félelemre és reményvesztettségre.

„Személyes meggyőződésem szerint a legfőbb szeretet adja meg a választ ezekre a szükségekre. Saját élettapasztalataim alapján felfedeztem azt, hogy ennek a szeretetnek a forrása a Biblia Istenében található meg: mert Isten szeretet (1Jn 4,8)."

A videó elkészítésében segítségére volt sógora, Juhász Gábor is. A videó alább tekinthető meg, alatta pedig olvasható a versszakok magyar fordítása is.  

1. Áldjad, én lelkem, a dicsőség erős Királyát, Őnéki mennyei karokkal együtt zengj hálát! Gyűljetek, pszáltérium, hárfa, ébredjetek, Halljátok a dicséneket!

2. Gondolj az orvosokra, akik szüntelen őrködnek fölötted, Ápolókra, akik a higiéniai előírásokat gondosan betartják! Ők annyira nagyszerűek, ne felejts el hálás lenni nekik, Nélkülük minden gyorsan összedőlne.

3. Gondolj a szakácsokra, akik nap mint nap krumplit hámoznak, Pincérekre, akik segítenek neked a hozzá illő italt kiválasztani! Minden zárva, tétlenül ücsörög az egész személyzet, Ború vonul lelkük fölé.

4. Gondolj a muzsikusokra, akik egyébként életed megédesítik, Zenésztanoncokra, kiknek dalai csókolnak téged! De most nincs felkérés, se koncert, se istentisztelet, A pódiumok magányosan állnak.

5. Gondolj a betegekre, akik súlyos betegségekben szenvednek, Mindazokra, akik szeretteiket elveszítették! Segíts, ha tudsz, a szeretet legyőzi a félelmet, így tudsz testvériességet tanúsítani!

6. Áldjad az Úr nevét, őt áldja minden én bennem! Őt áldjad mindazokkal, kik az ő ígéreteit megnyerték! El ne feledd: napfényed ő tenéked, Őt áldjad örökké, Ámen!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!