Külmissziós vetélkedő 2018 – „Valahol Afrikában”

Külmissziós vetélkedő 2018 – „Valahol Afrikában”

Share this content.

Forrás: EKME
Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) meghirdeti a Valahol Afrikában külmissziós vetélkedő részvételi feltételeit, követelményeit és időpontjait. A megmérettetés célja, hogy a tanulókat megismertessük a külmisszió fogalmával, céljával, az e területen végzett szolgálattal és néhány érdekes ténnyel Afrikával kapcsolatban.

Csapatok

A vetélkedőre az evangélikus iskolákba, valamint bármely iskolában vagy egyházközségben evangélikus hitoktatásra vagy bibliaórára járó 7–8. és 9–11. osztályos tanulók 2 fős csapatokban nevezhetnek.
A feladatok kidolgozása a 2 fős csapatokban zajlik. Egy helyről több csapat is nevezhet.
A jelentkezés és részvétel ingyenes.

Fordulók

A vetélkedő kétfordulós. Az egyes fordulók értékelése önállóan történik, az elért pontszámok összeadódnak.

1. forduló – elméleti feladat: komoly, vidám, pici kutatást igénylő vagy éppen elgondolkodtató, online kitölthető feladatsor. Megoldásuk a 2 fő számára néhány óránál nem vesz igénybe többet.
A feladatsor az alábbi linken érhető el:
https://docs.google.com/forms/d/1MQ6VoBBK5UEroYcV0Jrudm-9dkR2t7s_Fy8Y-i2i26w/edit
Kitöltést követően az online verzió automatikusan visszaérkezik, amelyről a kitöltő visszaigazolást kap.
Alább pdf-formátumban is közzétesszük a feladatsort.

Beküldési határidő: 2018. május 11.

A vetélkedő során az elméleti feladatok megoldásában segítségül szolgálnak a megadott honlapon található anyagok, kiemelve Bálintné Kis Beáta Újra Afrikában – Hét év hét hónap Kenyában című könyvét.

2. forduló – kreatív, gyakorlati feladat: Így képzelek el egy falut Afrikában – egy falu makettjének elkészítése maximum 0,5 négyzetméter alapterületen, tetszőleges (négyzet, téglalap, kör stb.) alakú táblán, tetszőleges anyagok használatával. A falu lehetőleg minél jobban tükrözze a mindennapi életet, a lakóhely, a vízellátás módját emberek, állatok, növények megjelenítésével. De tematikus részlet is választható (pl. mosás egy patakban stb.). Lényeg az ötlet, a gondolkodás, más kultúrában élő emberek egészen különböző életmódjának megjelenítése. A makettről rövid leírást és legalább egy fényképet kérünk elküldeni az ekme@lutheran.hu e-mail-címre.

A nyertesek munkáiból a nyári konferencia alkalmával – igény esetén néhány gyülekezetben is – kiállítást rendezünk.
Beküldési határidő: 2018. május 24.

Díjazás
Egyházkerületenként (északi, déli, nyugati) az első három helyezett csapat (két-két fő) meghívást kap az EKME nyári konferenciájára Piliscsabára július 5-től 8-ig. A nyertes csapatoknak a részvételt térítésmentesen biztosítjuk. A konferencián változatos, érdekes, tartalmas programokkal és kirándulással várjuk a vetélkedő győzteseit és más fiatalokat.

A vetélkedőre a nevezéseket a csapatok neveivel legkésőbb 2018. május 4-ig várjuk az ekme@lutheran.hu e-mail-címen.

Érdeklődni lehet: Trifán Krisztina Csilla (EKME-szervezőtitkár), tel.: 06-20/334-1737, e-mail: ekme@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!