Különleges hálacsomagokat adtak át a kórházi dolgozóknak

Különleges hálacsomagokat adtak át a kórházi dolgozóknak

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, fotó: Eszlényi Ákos
Kistarcsa – „Mi az, amit a csömöri evangélikus gyülekezet tagjaiként tehetnénk a kistarcsai kórház orvosaiért és ápolóiért ebben a nagyon súlyos harmadik hullámban? Vajon vihetnénk-e nekik süteményt?” – kérdeztem két héttel ezelőtt Eszlényi Ákos kórházlelkészt, aki hetente háromszor a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID-osztályaira is bejár, hogy egy kis vigasszal, imával, igéslappal lelki támaszt adjon nemcsak a betegeknek, de adott esetben a heroikus küzdelmet vívó kórházi munkatársaknak is. „Igen, az jó ötlet lehet” – hangzott a válasz. És ekkor beindult a „gépezet”.

Miután Ákos megszerezte az engedélyt, néhány telefon és e-mail után a gyülekezet harminckét tagjának konyhájában előkerültek a receptfüzetek, keverőtálak és nyújtódeszkák, habbá keményedett a felvert tojásfehérje, hűtőben pihent egy órácskát az összegyúrt tészta, lágyan folyt a megolvasztott tortabevonó a kisült sütemény tetején. S miközben a csömöri konyhasztaloknál órákon keresztül készültek az édességcsodák, a készítőik gondolatban azokkal voltak, akik abban a pillanatban is talán épp az ő szeretteik egészségét próbálták helyreállítani vagy netán az életét megmenteni.

Mindenki fontosnak érezte, hogy ebben a hősies helytállásban, igaz, csak jelképesen, de kifejezhesse a közösség háláját és nagyrabecsülését a testileg-lelkileg már igencsak kimerült kórházi munkatársaknak, akik hónapok óta kitartóan helytállnak.

A közel negyven tálcányi sütemény végül köszönő üzenettel ellátott dobozokba került, március 22-én, hétfőn pedig sikerült eljuttatni a kistarcsai kórház mind a tizennyolc működő osztályára. „Váratlanul érte őket, és leírhatatlan volt az ott dolgozók öröme” – hívott fel később a kórházlelkész, hogy beszámoljon a fogadtatásról.

Hisszük, hogy az értünk dolgozók nem egyszerűen süteményt kaptak, hanem a „valakik gondolnak ránk, mellettünk állnak” élményét. Annak az örömét, hogy egy közeli gyülekezet hordozza őket imádságban, szeretetben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!