Különleges, Luther-rózsás maszkok készültek – Nyíregyházi édesanyák munkáját támogathatjuk

Különleges, Luther-rózsás maszkok készültek – Nyíregyházi édesanyák munkáját támogathatjuk

Share this content.

Szöveg: Kézdi Beáta, fotó: Magyari Márton
Budapest – Nyíregyháza – Egyedi Luther-rózsával díszített maszkok érkeztek a Luther Kiadó könyvesboltjába (Budapest, Üllői út 24.). A ma már mindennapi életünk részét képező viseletek nemcsak egyházunk jelképével, hanem mesefigurákkal, növénymotívumokkal vagy éppen matyó mintával készültek. Bereiné Siska Ildikót, a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat munkatársát, az ötletgazdát kérdeztük, kiknek köszönhetjük ezeket a textíliákat.

Talán nem állítunk valótlant, ha azt mondjuk, hogy ilyenfajta maszkok még nem készültek az országban, és ezt megerősítette Bereiné Siska Ildikó is, aki úgy fogalmazott: „A nyomott Luther-rózsa díszítése tényleg egyedi, a kiadó kérésére kezdtük el nyomni és varrni. A célunk az volt, hogy barátságosabb szükségeszközök készüljenek, ezért a Luther-rózsa mellett varrtunk kiskutyás, mackós, tündéres és virágos maszkot is”.

És hogy kiknek köszönhetjük az egészen különleges, kétrétegű védőmaszkokat? „A hajléktalanok foglalkoztatására irányuló országos mintaprogram részeként alapítottuk a varrodát 2017-ben. Két telephelyen működünk. Az egyik a helyi Családok Átmeneti Otthona, ahol az ott ellátott anyák vagy a már kiköltöző édesanyák dolgoznak, a másik telephelyen pedig az átmeneti szálló lakói és a nappali ellátásban részesülő szenvedélybetegek dolgoznak” – árulta el a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat munkatársa.

A kétrétegű maszkok 1000 forintért kaphatóak a Luther Kiadó könyvesboltjában, címünk: 1085 Budapest, Üllői út 24. és webáruházában, ide kattintva. 

Hivatkozások: A Nők Lapja cikke. -
Címkék: maszk - koronavírus -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!