Láthatóan evangélikus – szilveszterkor is

Láthatóan evangélikus – szilveszterkor is

Share this content.

Szilveszteri különszámunkban megpróbáltuk a Láthatóan evangélikus stratégia prioritásait, öt alappillérét felidézni, a Facebookon és honlapunk archívumában őrzött fényképeink segítségével. Miről szokták megismerni az evangélikusokat? – teszi fel a kérdést a Finn Káté, amire a válaszok között a vidámság szó is szerepel. Ennek jegyében készítettük összeállításunkat.

Önkéntesség: „Itt állok, másként nem tehetek!” 

Személyesség: „Egyházunk lelkészei: személyes társaink, hivatásukban támogatandó testvéreink ... A szellemi és lelki igénybevétel miatt fontos ...” - finom ételekkel való ellátásuk például egy kapusznyík fesztiválon.

Hálózatosság:A hálózatosság elsődleges feltétele az információkat közvetítő csatornák tudatos és hatékony használata.” 

Fenntarthatóság: „Evangélikus keresztényként élni nem a könyvek és templomok falai közé zárt hitgyakorlás csupán!”

Hivatásszerűség: „Országos szinten a sokat vállaló ... felügyelőkre. .. hárulnak olyan feladatok, amelyeket csak mások közreműködése híján kénytelenek magukra vállalni.”

Címkék: szilveszter - Címlapcikk -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!