Lackner Pál: A karácsony Jézus emberré válásáról szól

Lackner Pál: A karácsony Jézus emberré válásáról szól

Share this content.

Forrás: echotv.hu, magyaridok.hu
Lackner Pál, evangélikus püspök volt a Napi aktuális vendége. A négyhetes adventi időszak a püspök elmondása szerint remek alkalom arra, hogy a mai rohanó világunkban kicsit lelassuljunk, és leüljünk a gyertya fényénél meditálni, gondolkodni. Lackner Pál elárulta, hogy az evangélikus egyházban is Szentestének hívják december 24-ét. Kiemelte, hogy külsőségekben nem igazán különbözik a katolikus hagyományoktól.

Lackner Pál szerint, ha az ünnep a fenyőfa vagy a vásárlás ünnepévé válik akkor elveszíti a lényegét. A karácsony Jézus emberré válásáról szól, a mai ember szeret minden mérni, és a végtelent vagy az örök életet nehezen tudja befogadni, emiatt pedig sokan elfordulnak Istentől tette hozzá a püspök.

„Az első világháborútól vagy már előtte, bizonyos izmusok megjelenésétől kezdve napjainkig folyamatos változás van az értékek terén… ez pedig sok ember számára biztos, hogy egyfajta tájékozódási bizonytalanságot generál” – mondta Lakcner Pál.

A teljes beszélgetést a linkre kattintva láthatják!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!