Lapozhatóan is elérhető az evangelikus.hu hajléktalan sorozata

Lapozhatóan is elérhető az evangelikus.hu hajléktalan sorozata

Share this content.

Szöveg és kép: Galambos Ádám
Budapepest – 2014 év elején az evangelikus.hu oldalon kiemelt hangsúlyt fordítottunk a hajléktalankérdésre. Mostantól a sorozat irodalmi része egyben, online is olvasható.

Kortárs írók csatlakoztak ahhoz a kezdeményezésünkhöz, miszerint a Nincsen számukra hely című fotópályázat képei alapján saját gondolataikat osszák meg és tegyék érzékenyebbé az olvasókat a szegénységről. A közel két hónapig tartó sorozatunkon Balla Zsófia, Bódis Kriszta, Böszörményi Gyula, Kamarás István, Kornis Mihály, Podmanicky Szilárd, Sárközi Mátyás és Valachi Anna fogalmazta meg gondolatait, mely mostantól online lapozható formában is elérhető.

A még a téli időszakban indított sorozat gondolatai sajnos mára sem vesztettek tartalmukból, legalábbis, ha a Gallup most megjelent közvélemény-kutatására gondolunk. A kimutatás alapján ugyanis Magyarországon a gyerekkel rendelkező családok körében majdnem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni maguknak és családjuknak. Ennek értelmében igencsak fontos, hogy komolyan vegyük keresztyén értékrendünket és környezetünkön lehetőségeinkhez mérten segítsünk. Kortárs íróink szépirodalmi alkotásai erre próbálják a figyelmet felhívni.

https://issuu.com/asztali/docs/hajl__ktalan?e=0/8123710

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!