Large Room: Oda hívlak én

Large Room: Oda hívlak én

Share this content.

Zene és szöveg: Large Room, videó: Győri András Timótheus, hangmérnök: Rédly Dénes, további szöveg: Evangélikus Élet, Nagy Szabolcs
Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Large Room zenekar felvételét adjuk közre.

A bluest, funkyt játszó együttes neve már régóta ismert evangélikus körökben. Az utóbbi időben változott a zenekar összetétele, új tagok érkeztek, akiknek üdesége és elszántsága megújította a zenei hangzást. Fiatal gitáros Szemerei Beni, aki a tőle megszokott frissességgel kezeli a hangszerét. Vele érkezett felesége, Baintner Fanni, az ő kristálytiszta hangján teljesen más összefüggésbe kerülnek a dalok. A basszusgitárt a Lift!-ből is ismert Ábel Melinda vette át. Mellette a doboknál Plavecz Joci gondoskodik a feszes ritmusról. A másik gitárnál a kíséretben, illetve a zongora mellett Füke Szabolcs játékát hallhatjuk. A cél ugyanaz maradt: tanúságot tenni az Úr Jézusban mindenki előtt megnyílt valódi szabadságról, választási lehetőségről, tágas térről (Zsolt 31,9) és az ő munkájáról. Az újonnan megjelenő könyv mellékleteként a Te vagy a jövő témájához kapcsolódik daluk, amelyben egy régi-új meghívást szeretnének átadni: az őket is megérintő és mindannyiunkat az ő országába, „úrságába” hívó Jézus meghívását. Ha van még jövője az emberi „nemnek és igennek”, akkor ő az.

 

ODA HÍVLAK ÉN

 

Oda hívlak én, ahol átmos a fény.

Ez az életed, ne most légy kemény!

Nem kell a póz, csak álarc e kép,

Fagyott pillanat, mely múlik, ha élsz...

 

Refr.: Nem hiszem, hogy így is jó neked.

Itt vagyok, hogy beszéljek veled.

Béke vár, és él a meghívás!

Tiszta sor, jöhet más, kell a változás...!

 

Lehet, ez a kérdés, mi bánt,

De a félelem, ami mindig leránt

Nem Tőle van, Ő az élet az új,

Az a „más” világ, ahol Jézus az Úr!

 

Refr.: Azt hiszem, így lesz jó neked.

Itt vagyok, hogy beszéljek veled.

Béke vár, és él a meghívás!

Tiszta sor, jöhet más...

Ma még fogva tart a múlt.

Fáradt életed átka sújt

Gyere mozduljunk együtt, Ő az, Ő az Úr.

 

Lehet, ez a kérdés, mi bánt,

De a félelem, ami mindig leránt

Nem Tőle van, Ő az élet az új,

Az a „más” világ, ahol Jézus az Úr!

 

Zene és szöveg: Large Room zenekar

Videó: Győri András Timótheus

Hangmérnök: Rédly Dénes

A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. 

A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Large Room zenekar felvételét adjuk közre.

A könyv és a hozzá tartozó dalok 2019. november 22-től megvásárolhatóak a bolt.lutherkiado.hu címen.

 

„Ki is vagyok én tulajdonképp? – ez talán az élet legizgalmasabb kérdése. Mi rejtőzik bennem, abban az emberben, akinek létezését megannyi társadalmi minta és személyes döntés befolyásolja? Milyen vágyaim és lehetőségeim vannak, melyeket még soha nem kutattam ki magamban?

E könyv pimaszul azt állítja, hogy a Biblia elvezeti az embert önmagához azáltal, hogy megismerteti Isten látásmódjával. Legyen ez tehát meghívás és kihívás egy merész expedícióra saját magunk felé – egyben egy negyvennapos felfedezőút Isten csodálatos története mélyére az emberrel, aki nélkül ma nem volna modern Európa.

A lét legmélyebb kérdéseit feltárva megismerkedünk a Biblia központi gondolataival, és egy olyan átfogó tudásra teszünk szert, melynek segítségével valóban egyre mélyebb ismeretet szerzünk önmagunkról. A jóleső barangolás során sok-sok lenyűgöző kincsre fogunk lelni…”

 

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Címkék: Large Room - dal -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!