Lehel László felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét a Ökumenikus Segélyszervezetben

Lehel László felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét a Ökumenikus Segélyszervezetben

Share this content.

Forrás: segelyszervezet, hu, mno.hu
Budapest – Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője 2017. május 1-jétől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra, a Magyar Nemzetben megjelent Velünk élő ügynökeink című írás kapcsán – áll a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint ismeretes, a Magyar Nemzet április 29-én megjelent számában cikk jelent meg Velünk élő ügynökeink címmel, amelyben a szerző, Lukács Csaba részleteiben arról ír, hogy Lehel László evangélikus lelkészként Filozófus fedőnévvel együttműködött az egykori állambiztonsági szolgálatokkal.

„Lehel László mostani döntésével azt kívánja biztosítani, hogy az elmúlt 25 évben felépített Ökumenikus Segélyszervezet, mely mára Magyarország egyik legnagyobb és legátláthatóbban működő, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetévé vált, ne sérüljön, a belé vetett széleskörű társadalmi bizalom ne csorbuljon. Az elnök-igazgató feladatait átmenetileg a négytagú szakmai igazgatókból álló testület látja el” - írták a segélyszervezet sajtóközleményében.   

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!