„A lélek gyümölcsei” – Táboroztak a szentesi gyerekek

„A lélek gyümölcsei” – Táboroztak a szentesi gyerekek

Share this content.

Szöveg: Veres-Ravai Réka
Szentes – A Szentesi Evangélikus Egyházközség ebben az évben július 13. és 17. között tartotta napközis táborát. A tábor nem hivatalos címe: „A lélek gyümölcsei”, Pál Galatabeliekhez írt levelének szavai nyomán.

„Mivel egyházközségünk nem rendelkezik táborozásra alkalmas helységgel – és ez minden nyáron visszatérő probléma –, nagy gondot okozott a helyszín" – írta Veres-Ravai Réka lelkésznő a Facebookon. – "A megoldást egy hittanosunk, Horváth Ádám nagymamája, Horváthné Erdős Cecília hozta: megkereste azt az iskolát, ahol tanított, a szentesi Bartha János Kertészeti Szakképzőt, ismertebb nevén a MezGét, hogy táborozhatnánk-e ott. A pozitív válasz után, és mert Cili néni angol tanárnő volt, kibővítettük a táborunk programját napi egy angol foglalkozással, kezdő és haladó szinten. A tábor programját úgy alakítottuk ki, hogy sok mozgás, felfedezés legyen benne, hisz a "karantén" miatti bezártság rányomta a bélyegét a gyerekek életére, kevesebbet mozogtak. Így aztán ellátogattunk a szentesi Vasúttörténeti Emlékhelyre, kilátogattunk a fogadó iskolánk tankertészetébe, meglátogattuk a Hortobágyi Madárkórház Szentesi Madármentő Állomását, és természetesen strandoltunk. A bibliai foglalkozásaink mellett természetesen kézműveskedtünk, társasoztunk, kártyáztunk, sportoltunk, sőt virágot is kötöttünk, hisz a fogadó iskolánk híres az ott készült csodálatos virágkölteményekről. Az volt a célunk, hogy a résztvevevő 11 gyerek megértse, milyen csodálatos Isten teremetett világa és milyen sokat tehetünk ezért a világért, ha tiszteljük a rendet, amelyet Teremtője szabott neki.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!