Lelkészcsaládok számára szerveztek rekreációs napokat a Déli Evangélikus Egyházkerületben

Lelkészcsaládok számára szerveztek rekreációs napokat a Déli Evangélikus Egyházkerületben

Share this content.

Szöveg: Lupták György, fotó: Kiss Tamás
Kiskőrös – A Déli Evangélikus Egyházkerületben évek óta hagyomány a lelkészcsaládok részére szervezett, háromnapos, két éjszakás, úgynevezett „rekreációs napok” szervezése. Idén Baranya megye déli részét célozták meg, a Drávát és az Ormánságot.

Ötvenkilenc fő vett részt ezen a csapaterősítő kiránduláson, főként fiatal, sokgyerekes lelkészcsaládok, de idősebb és nyugdíjas kollégák is voltak. A szállás Villányban volt, a Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola kollégiumában.

A csapat Szálkán találkozott június 18-án, a tóparti strandon. A főbb úticélok között szerepelt Mohácson a nemzeti emlékhely. Kedden busszal előbb Siklóson Malkocs bég dzsámiját, valamint az ortodox és katolikus templomot nézték meg, majd a várat dr. Simor Ferenc siklósi gyülekezeti felügyelő idegenvezetésével.

Innen Drávaszabolcsra vezetett utunk, ahol a túra fénypontja egy másfél órás drávai hajóút volt. Négyszer láttunk rétisast, sok száz kormoránt és fekete gólyát Magyarország egyetlen vadvízi folyóján. 

Szaporcán a Duna–Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpontjában ismerkedtünk az ormánsági falusi hagyományos gazdálkodással. A harmadik napon megmásztuk a Szársomlyó-hegyet.

Mindkét este természetesen Villányban ismerkedtünk a borvidékkel, a szőlő- és bortermelés rejtelmeivel, a borvidék hagyományaival a Bock Pincében, a szakképző iskola tanpincéjében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!