Lelkészt iktattak a Magyargencsi–Kemeneshőgyészi Társult Evangélikus Egyházközségben

Lelkészt iktattak a Magyargencsi–Kemeneshőgyészi Társult Evangélikus Egyházközségben

Share this content.

Szöveg: Bálint Brigitta, fotó: Tolnai Gergely
Kemeneshőgyész – Hét év után ismét van parókus lelkésze a Kemeneshőgyész–Magyargencsi Társult Evangélikus Egyházközségnek. 2018. október 27-én Pablényi Edina lelkésznő beiktatását ünnepelhette a gyülekezet a 231 éves kemeneshőgyészi templomban.

A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese, Polgárdi Sándor végezte a beiktatás szolgálatát. 

Az esperes kiemelte, hogy a Kemeneshőgyész–Magyargencsi Társult Evangélikus Egyházközség az egyik legerősebb a megye gyülekezetei között, amely elmondhatja magáról, hogy van temploma, amelynek csúcsán kimagaslik a kereszt, és harangszó hívogatja az embereket az istentiszteletre. Ahogy a próféták tették, úgy a mai lelkészeknek is az a feladata, hogy kitárják a templom kapuját, és személyesen is hívogassák a családokat, hiszen Isten a ma emberét sem hagyja egyedül.

Az esperes a lelkésznőnek azt kívánta, hogy lelki ember legyen, akinek mindig legyen ideje arra a szolgálatra, amelyet elhívásul kapott Istentől. Legyen olyan eszköz Isten kezében, aki által erős közösség épület!

A frissen beiktatott lelkésznő igehirdetésében visszaemlékezett elhivatásának pillanatára és arra, hogy a jánosi ige indította el a hit útján. Életének másik meghatározó igéje a Zsidókhoz írt levélből így hangzik: „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz!” (Zsid 13,8) Igehirdetésében arról szólt, hogy az állandóan változó világunkban csak egy biztos pont van, mely nem más, mint Jézus Krisztus.

A lelkésznő és családja 2012 nyarán érkezett a gyülekezetbe. Az eltelt idő alatt számos nehézséggel kellett megküzdenünk, de számtalan áldott, boldog percet élhettek át együtt a hívekkel, akik hisznek abban, hogy a lelkésznő odakerülése több volt egy egyszerű emberi döntésnél. Isten közbenjárásával érkezett a gyülekezetbe, és remélik, ezzel az áldásával sokáig szolgál majd itt. 

A szerző a magyargencsi gyülekezet gondnoka.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!