A lényegre fókuszálva – Befejeződött a Kárpát-medencei evangélikus lelkészek konferenciája

A lényegre fókuszálva – Befejeződött a Kárpát-medencei evangélikus lelkészek konferenciája

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, további fotó: Kiss Tamás, videó: Győri András Timótheus
Balatonszárszó – A Kárpát-medencei evangélikus lelkészek konferenciájának utolsó napján úrvacsorás istentisztelettel búcsúztak el egymástól a résztvevők, hogy visszatérve gyülekezetükbe még nagyobb elköteleződéssel végezzék további szolgálatukat.

Az egyes egyházkerületek (Dél, Észak, Nyugat/Dunántúl) még egy utolsó egyeztetésre várták a reggeli után a lelkészeket 2017. június 8-án. A fórumokon az egyes kerületek aktuális kérdéseit tárgyalták meg, illetve a konferencia konzekvenciáit vonták le a maguk számára.

Ezután a Soli Deo Gloria Református Konferenciaközpontban még egy utolsó közös együttlétre, úrvacsorás istentiszteletre gyűltek össze a lelkészek.

A liturgiában Németh Zoltán és Balogh Éva lelkészek szolgáltak, igét hirdetett Szemerei János. A püspök szeretett volna még egyszer tükröt tartani a lelkészek elé, hogy próbáljanak meg a lényegre fókuszálni. Ne a lényegtelenre, hanem a lényegesre figyelve járni. Figyelmeztetett, hogy speciális tükör kell a teljességhez, hogy a látható és a láthatatlan valóság egyaránt jelen lehessen az életünkben.

Ezután az úrvacsora kézzel fogható csodájában részesülhettek a jelenlévők.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!