Lelki táplálék - a mai nap igéi

De Isten engem kivált a holtak hazájából, és magához fog venni. (Zsolt 49,16)

Krisztus Jézus… megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet. (2Tim 1,10)

Olvasmányok: Fil 1,19–26 és Préd 7,1–14

 

Lelki útravaló a mai napra

Szeptember 20.Vegyétek föl magatokra az én igámat és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok. És nyugalmat találtok lelketeknek. Mert az én igám gyönyörűséges és az én terhem könnyű.
Máté 11,29-30


Uram!
Halálod után téged gyűlölködő ellenfeleid "hitető"-nek mondottak. Nem voltál az. Mai igéd is világosan megmutatja, mennyire nem voltál az. A bűn igájával ellentétül nem mondtad a keresztyén életet tehermentes létezésnek. Szerinted a különbség ez: a bűn igája vigasztalan és ezért elviselhetetlen teher. A Te igád gyönyörűséges és ezért könnyű. De ugyancsak teher.

Uram!
Tartsd előttem evangéliumod igazságát. A bűn igája azért vigasztalan, mert azt örökös, értelmetlen, céltalan körforgásban kell húznom. És azért elviselhetetlen, mert amíg húzom, állandóan rabtartóm - a bűn - szívtelen korbácsütése alatt állok.
A Te igád - minden terhe ellenére is - azért gyönyörűséges, mert amíg engedelmesen húzom, minden lépéssel közelebb jutok életem igazi és szent céljához: az üdvösség nyugalmához, ahol Isten kegyelmes keze majd leveszi rólam ezt az áldott terhet. És azért könnyű a Te igád, mert Te nem versz hajcsár módján, hanem az iga ikernyílásába Te magad állsz be, és mindig akkor segítesz legerősebben húzni, amikor a legnehezebb útszakaszra jutok.
Eddigi keresztyén életem sokszor szerzett tapasztalata ez: veled közösen vonni az élet igáját csakugyan gyönyörűséges és valóban könnyű.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk az Északi Egyházkerület lelkészei által szerkesztett IgeIdő c. kötetből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető "Napiige 2011" alkalmazás az Android Marketben. Részletesen ld. itt: https://www.appbrain.com/app/napiige-2011/hu.reiss.losungen2011