Lelkipásztorok jártak az erőműben

Lelkipásztorok jártak az erőműben

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Wessely Gábor
Paks – Lelkipásztorok az atomerőműben. Működik, nem kell érte imádkozni. Csak a 3K atyja, Decsi-Kiss János szervezett egy érdekes programot. Környezet – Kultúra – Kommunikáció. Ez az a bizonyos 3K, melybe a kulturális örökség megőrzésétől a szálkai gyermektáboroztatásig, az ökumenikus programoktól a tudományos ismeretterjesztésig (ideértve az atomerőmű megtekintését is), sok minden beletartozik.

Az ötletgazda alkotóként és kulturális menedzserként is ismert. Most tanácskozásra hívta mindazokat Paksra, akiktől elképzelései megvalósításához támogatást remél. Részt vett az Erzsébet Nagy Szállodában tartott eseményen, s az ahhoz kapcsolódó üzemlátogatáson többek között Süli János miniszter, Kovács Pál államtitkár, dr. Szécsi Gábor dékán, dr. Udvardy György katolikus püspök, Kondor Péter evangélikus püspök, dr. Hafenscher Károly evangélikus zsinati elnök, Rácz József református esperes, Lenkei István a Paks II. Zrt. vezérigazgatója és dr. Kereki Ferenc a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. ügyvezetője.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!