Levéltárosok szakmai találkozója Győrben

Levéltárosok szakmai találkozója Győrben

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Győri Egyházmegyei Levéltár, Győri Egyházmegye
Győr – Immár 21. alkalommal tartottak szakmai találkozót a levéltárosok november 7-én Győrben. Az idei rendezvénynek a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum adott otthont.

A levéltári nap nemcsak tudományos konferencia, hanem arra is jó alkalmat teremt, hogy a szervező intézmények – a Magyar Nemzeti Levéltár (Győr-Moson-Sopron Megye) Győri és Soproni Levéltára, Győr Megyei Jogú Város Levéltára, a Győri Egyházmegyei Levéltár, valamint a Magyar Országos Közjegyzői Kamara Levéltára és a Ráth Mátyás Evangélikus Gyűjtemény Levéltára – munkatársai találkozzanak egymással és a kutatókkal egyaránt.

Veres András győri megyés püspök köszöntőjében rámutatott arra, hogy a levéltárakban őrzött iratanyag, valamint a levéltárosok munkája nélkül nem lehetséges a múlt feldolgozása, a jelen folyamatainak megértése és a jövő tervezése sem. Kiemelte az összefogás fontosságát és azt is, hogy a jövőben célszerű lenne egy adott téma köré csoportosítani a konferencia előadásait, ami reményei szerint még szorosabbra fűzi az intézmények között amúgy is jó kapcsolatot.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: levéltár - szakmai nap - Győr -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!