Lezajlott a hittanverseny a Soproni Egyházmegyében is

Lezajlott a hittanverseny a Soproni Egyházmegyében is

Share this content.

Szöveg: Grobits Zsuzsanna
Sopron – 2019. március 9-én, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola adott otthon a 18. hittanverseny megyei fordulójának. A megmérettetésre a soproni egyházmegye számos településéről és iskolájából érkeztek tanulók: a Szent Anna Katolikus Általános Iskolából, a Beledi-, Rábaszentandrási-, Nemeskéri-, Soproni Evangélikus Egyházközségből, a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumból, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából és a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolából.

A rendezvényt Kadlecsik Zoltán iskolalelkész nyitotta meg. Az áhítatot követően a gyerekek csapatokba rendeződve oldották meg a feladatokat, melyek az újabb és újabb állomásokon várták őket. A jó hangulatú verseny után ismét a zenéé és az éneklésé volt a főszerep, majd a szervezők vendégül látták a gyerekeket, akik nagy örömmel fogadták a különféle pizzákat és süteményeket. A tartalmas napot áhítattal zárták.

A versenyt és a szervezők munkáját a Soproni Evangélikus Egyházközség, a Hunyadi-iskola vezetősége, valamint diákönkormányzata támogatta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!