Először tartottak istentiszteletet a kastélydombi Luther-kápolnában

Először tartottak istentiszteletet a kastélydombi Luther-kápolnában

Share this content.

Szöveg: Győri Gábor, fotó: Kiss Tamás, videó: Győri András Timótheus
Budapest – Zsúfolásig megtelt a pestszentimrei kastélydombi Luther-kápolna 2017. december 10-én, advent második vasárnapjának délutánján. Még nem a templomszentelés alkalma volt ez, csupán a gyülekezet új lelki otthonának birtokba vétele. A leánygyülekezet hetven éve dédelgetett álma vált valóra, amikor felharsant az „Erős vár a mi Istenünk” a Krizsán András tervezte „magtártemplom” falai között.

Gáncs Péter püspök arról szólt igehirdetésében, hogy a magnak, az Isten igéjének nem szabad a magtárban maradnia – vetőmagként vagy éltető kenyérként kell hasznosulnia. A gyermekáldás miatt a szolgálatból ideiglenesen kimaradó Horváth-Csitári Boglárka helyett a püspök által megbízott dr. Solt-Száraz Csenge lelkészjelölt végzi majd az istentiszteleteket, bibliaórákat.

VIDEÓK:

FOTÓK:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!