Luther-szobrot állítanak Sepsiszentgyörgyön

Luther-szobrot állítanak Sepsiszentgyörgyön

Share this content.

Forrás: evangelikus.net, 3szék.ro
Sepsiszentgyörgy – Egész alakos szobrot állít az evangélikus egyház Luther Márton protestáns reformátornak Sepsiszentgyörgyön. A bronz emlékmű Vargha Mihály szobrászművész alkotása, és a templom előtti téren kap helyet.

Az avatási ünnepséget október 26-án tartják – közölte Zelenák József sepsiszentgyörgyi lelkész, aki azt is elmondta: eredetileg a reformáció 500. évfordulójára tervezték a szobor átadását, ez azonban nem sikerült, így kerül rá sor két évvel később.

A szoborra az egyház még mindig fogad adományokat – nem csupán a hívektől –, és a városháza is jelentős összeggel, 143 ezer lejjel járul hozzá. Az összeg kiutalását a szeptemberi rendes tanácsülésen szavazta meg a testület.

Az erre vonatkozó tervezetet ismertetve Tóth-Birtan Csaba alpolgármester közölte: azzal, hogy Kálvin János és Dávid Ferenc után Luther Mártonnak is emléket állítanak, kiegészül a vallási reformátorok szoborköre Sepsiszentgyörgyön.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!