Luther születésnapja Zalaegerszegen

Luther születésnapja Zalaegerszegen

Share this content.

Forrás: zaol.hu, szöveg: Arany Gábor, fotó: Pezzetta Umberto
Zalaegerszeg – Egyedül nem tudjuk megharcolni ezeket a nehéz időket, de ha arra gondolunk, hogy Isten nemzedékről nemzedékre megsegítette az övéit, akkor nem kell félnünk. Isten mellettünk áll, vele biztonságban vagyunk, ahogy Luther Márton számára is ő volt a biztos menedék.

zeket a gondolatokat Zsugyel Kornél evangélikus lelkész fogalmazta meg 2020. november 10-én, kedden este, amikor megemlékeztek Luther Márton születésének 537. évfordulójáról. Luther azt vallotta: a zene fenséges ajándéka Istennek, és közel áll a teológiához. A zene Isten teremtménye, s minden művészetet, különösen a zenét annak a szolgálatában szeretné látni, aki azt teremtette és nekünk adta. Ennek jegyében a megemlékezés orgonahangversennyel kezdődött. Ecsedi Zsuzsa evangélikus egyházzenész előadásában 18 zeneszám csendült fel. Ezt követően megkoszorúzták Luther Márton szobrát, amit a reformáció 500. évfordulóján, 2017-ben avattak fel.

Zsugyel Kornél a Zaol.hu érdeklődésére elmondta: a járványügyi szigorítások kapcsán az istentiszteletek rendjéről még nem született döntés. Az biztos, hogy a hívek jelenléte nélkül tartják meg a vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő istentiszteletet, amit a városi televízió fog közvetíteni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!