Luther utcanévtáblát avattak a marosvásárhelyi evangélikus templom falán

Luther utcanévtáblát avattak a marosvásárhelyi evangélikus templom falán

Share this content.

forrás: kronika.ro
Marosvásárhely – Közel kétéves kitartó küzdelem után teljesült a marosvásárhelyi magyar evangélikus gyülekezet álma: vasárnap Luther utcanévtáblát avattak a templom falán.

Nagy ünnep volt vasárnap a város egyik legkisebb gyülekezetében: az 1960-as években a főtérről a félreeső Maroshévíz utcába száműzött evangélikusok új utcanévtáblát avattak templomuk falán.

„Hálát kell adnunk, hogy reformátorunkról neveztek el utcát Marosvásárhelyen” – mondta az ünnepi istentiszteleten Fehér Attila, aki Jeremiás könyvéből választott igét. „Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket” – idézte a kolozsvári esperes a prófétát, utalva arra a kitartásra, amely a gyülekezetet lelkészét, Papp Noémit és különösképpen felügyelőjét jellemezte.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!